Földmunka, Talajcsere, Tereprendezés Üllő

Vállaljuk kertek rendezését, talajcserét, töltőanyag és díszítőkavics, terítését, a kiszállítástól a rakodáson keresztül az elszállításig, Bobcat munkagéppel. Murva, termőföld, zúzott bazalt, díszítőkavics, sóder, homok rendezése, terítése. Sitt, föld, hulladékkavics, sóder, töltőanyag elszállítása rakodással.

Talajcsere

Talajcserére több okból is szükség lehet. Legtöbb esetben kertépítés előtt merül fel, hogy talajcserét végezzünk a ház körüli kertrészeken. A kiváltó ok a meglévő talaj, ami a céljainknak nem megfelelő, rossz minőségű. Növénytelepítés, füvesítés előtt szoktunk leggyakrabban talajcserét eszközölni. Ha a területen lévő talajnak a minősége silány, vagyis tápanyagszegény, vagy szerkezete nehezen megmunkálhatóvá teszi azt. Ilyen a tápanyagszegény futóhomok, egyes agyagtalajok, vagy szélsőséges esetekben a fertőzött talajok. Ha kertépítés előtt állunk akkor mindenképpen gondoljuk át a talajcsere szükségességét. Ez többletköltséget jelent az elején, de hosszútávon megéri megtenni. Később már sokkal költségesebb és úgysem fogunk belevágni, vagy csak nehezen tudjuk majd rávenni magunkat. Talajcserével elsősorban az alapozásra alkalmatlan szerves talajokat és a szerves szennyeződéseket tartalmazó egyéb talajokat lehet javítani. A talajcsere során a talaj azon részeit távolítják el, melyek az épületek elhelyezése szempontjából nem megfelelőek, és több rétegben elhelyezett, tömörített, jó minőségű talajjal pótolják. A szilárdsági tulajdonságok javítása céljából is alkalmazható talajcsere. Ilyen esetekben a nem megfelelő szilárdsági tulajdonságú talajrészt távolítják el és pótolják.

Tereprendezés

A minőségi tereprendezés első lépése minden esetben a munkaterület pontos felmérésével indul. Erre azért van szükség, hogy a munkavégzők rendelkezésére álljanak a megfelelő gépek és eszközök. A felmérést követően a helyszínre érkeztek a megfelelő munkagépek és eszközök, akkor megkezdődhet a tényleges tereprendezés. Amennyiben fák és bokrok fedik a területet, megindul a növények kitermelése, méghozzá gyökérzetük kiásásával egyetemben. Amint a terület megtisztításra került a fáktól, a gyökerektől, az épületektől és az egyéb objektumoktól, a munkagépek megkezdik a talaj kiegyengetését. Ilyenkor rendszerint már láthatóvá válik, hogy a terület melyik részéről lehet majd földet áthelyezni, hová kell tölteni, és elég lesz-e a helyszínen rendelkezésre álló mennyiség vagy máshonnan kell ideszállítani néhány köbmétert. A terep tényleges rendezését mindig a gépi földmunka indítja meg. Ennek során a toló-lapos markolók egyenesbe rendezik a felszínt, a hidraulikus karokkal rendelkező kanalas markolók pedig segíthetik a felesleges föld áthelyezését, vagy teherautóra pakolását annak érdekében, hogy mielőbb sík terep legyen a végeredmény. A tereprendezés az egyik legköltséghatékonyabb munka, ugyanis rendszerint nem tart sok ideig. Keményebb sziklás talajokon előfordul hogy nehezebb a dolgunk van, de a legtöbb lazább szerkezetű talaj esetén ez egy gyorsan elvégezhető folyamat.

Nagyobb volumenű munka esetén egyedi ajánlattal garantáljuk a legkedvezőbb árat, akár köbméterre vonatkoztatva is a biztosabb kiszámíthatóság érdekében.

Ha bármilyen kérdése kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot!

Hívjon minket!

Mikont Kft.

06 20 469 5520